sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Vegaaniset Maki Sushit

Päätin rullata muutaman maki rullan, kun teki mieli sushia. Monet luulevat, että sushi on raakaa kalaa, mutta se on kyllä aika paljon laajempi käsite. Tässä ainekset mitä käytin tällä kertaa.

Maki sushi 3-4:lle

-250g sushi riisiä
-3 sushi nori merilevä mattoa
-Paketti kylmäsavutofua
-Kurkkua
-Keitettyä porkkanaa
-Keitettyä parsakaalta
-Japanilaista soijakastiketta
-Wasabitahnaa
-Bambumatto tai leivinpaperia

Olen myös käyttänyt täytteenä näiden lisäksi paprikaa, avocadoa ja soijakastikkeessa paistettua maustamatonta tofua.

Keitä sushiriisi tai puuroriisi ohjeen mukaan ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.. Keitä porkkana ja Parsakaali. Pilko täytteet n. pikkusormen paksuisiksi puikoiksi. Leikkaa vähän levämattoa isompi pala leivinpaperia, jos sinulla ei ole bambumattoa jolla rullata ja aseta levämatto siihen kiiltävä puoli alaspäin raidat pituus suunnassa. Laita kauhalla riisikekoja levämatolle ja levitä ne ohuesti n. 2/3 alalle maton alareunaan. Laita täytepötköt keskelle riisin peittämää aluetta poikittain, voit laittaa mausteeksi vähän wasabi tahnaa kunhan muistat, että wasabi on todella väkevän ja voimakkaan makuista, mutta silti niin hyvää. Aloita sushin rullaaminen painamalla se samalla tiiviiksi rullaksi. Kastele norilevyä kostealla sormella osasta, jossa ei ole riisiä ja käännä rulla loppuun. Pilko rullat n. 2cm paksuiksi paloiksi. Nauti sushirullat yhtenä suupalana kastamalla niitä ensin soijakastikkeeseen johon on sekoitettu hiukan wasabia.


1 kommentti: