maanantai 9. tammikuuta 2017

D.I.Y. Härkis


Härkis on niin tolkuttoman hintaista siihen nähden mitä se on,  joten tein sitä itse. Keitin pavut  kasvisliemessä. Laitoin vähän punasia linssejä ja soijarouhetta(soijan vihaajat saavat rauhassa vihata) jatkeeksi ja hakkasin kauhalla palasiksi.. Lisäsin vähän herbamarea ja oluthiivahiutaleita. Ei viitsinyt kauheasti maustaa ettei tarvitse  aina saman makuisena syödä,. Tätä voi  sitten ottaa pakkasesta sulamaan  ja maustaa erikseen. Väitän  että tämä on parempaa kuin kaupan härkis ja maksaa n. viides osan valmiin hinnasta.2 kasvisliemikuutiota 2,5 litraan vettä
400g härkäpapuja
1dl punaisia linssejä
1dl sojarouhetta
1/2 dl oluthiivahiutaleita
2 tl yrttisuolaa
Tilkka öljyä riippuen siitä mihin härkistä käyttää, eli jos paistat öljyssä pannulla niin en lisäisi öljyä.

8 kommenttia:

 1. Hei! Huippua, että joku kehittänyt tällaisen diy-version härkiksestä! Menee heti huomenna kokeiluun mutta tarkentava kysymys - keitätkö siis ainoastaan pavut? Ja käytitkö kuiva- vai liemisäilykkeitä pavuissa ja linsseissä? Kiitos vastauksesta jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivista pavuista liotin, ja keitin samassa myös kuivat linssit ja soijarouheen. Nuo rouheen ja linssin määrät ei ole varmaan ihan tarkkoja kun en mitannut niitä, mutta desi molempia varmasti aika lähellä totuutta. Papujen rikkomiseen voi käyttää tietysti jotain järeämpää kun kauha. Mulla oli sellanen tasapäinen kauha millä oli ihan hyvä työstää :)

   Poista
 2. Hei! Tarkentava kysymys tosta ohjeesta! Liotitko papuja ensin, ja kuinka kauan? Entä kauanko papujen keittämisessä suunnilleen meni? Keititkö pavut ihan kypsiksi asti vai miten? Tää menee ehdottomasti testiin, mutta vähän tarkempaa ohjetta kaipaisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papupaketeissa on liotus ja keitto-ohjeet. Huuhtele ja liota yön yli, keitin noin tunnin. Tosi kypsiksi kannattaa keittää niin on sitten helpompi työstää.

   Poista
 3. Hei!

  Loistava resepti. Mulla olis pari kysymystä, voisinko laittaa sulle meiliä johonkin osoitteeseen? Tai laita mulle meiliä, löytyy mun profiilista.

  VastaaPoista
 4. Jes! Mulle tulee härkiksestä vähän vatsavaivoja. Mutta jos ne pavut ensin idättäisi ja sitten keittäisi, varmaan sekin ongelma poistuisi. Kiitti!

  VastaaPoista
 5. Hei siis 400g kuivia vai liotettuja..? :)

  VastaaPoista