torstai 5. tammikuuta 2012

Pariloidut tofupihvit ja salaatti

Näin joulun jälkeen on aika tukeva olo joten päätin aloittaa uuden vuoden kevyesti syömällä ensimmäiset pari viikkoa pelkästään salaattia, papuja ja tofua. Tavoitteena on kuukauden aikana pudottaa 3 kiloa.  Tässä ohjeessa marinoin itse maustamattoman tofun, koska maustamatonta tofua saa kaupoista edullisesti.

Avaa tofupaketin kansi varovasti veitsellä pohjaa vahingoittamatta jättäen toinen pääty leikkaamatta. Ota tofukimpale paketista ja valuta neste pois. Kuivaa tofu kietoen se talouspaperiin. Leikkaa tofu vaakasuunnassa kolmeen osaan. Valmista marinadi sekoittaen esim. öljy, soijakastike,chilikastike ja barbecuekastike keskenään. Muita hyviä marinadi aineksia on esim. valkosipuli, pippuri, sokeri, balsamico ja sinappi.  Kaada tofupaketin pohjalle loraus marinadia. Laita pohjimmainen tofupala marinadin päälle, kaada sen päälle lisää marinadia ja sen päälle toinen pala kunnes kaikki tofupalat ovat paketissa. Liimaa pakettiin jätetty kieleke päälimmäisen palan päälle käyttäen marinadia "liimana".  Laita tofu marinoitumaan jääkaappiin yön yli. Tällä tavalla marinoidessasi, marinadia ei tarvitse olla kovin paljoa, koska "astia" on juuri oikean kokoinen.Hankin taannoin voileipägrillin mistä saa osia vaihtamalla parilan, paistoin nämä tofupihvit sillä mutta tavallinen paistinpannukin kelpaa paistamiseen mainiosti. En käyttänyt paistamisessa rasvaa ollenkaan vaan paistoin pihvit marinadissa, jota lisäsin niihin vähän paistohetkellä.Marinadi

Loraus soijakastiketta
Loraus barbecuekastiketta
Loraus chilikastiketta

Salaatti

Salaattisekoitus (pinaatti, rukola, punajuurikkaan lehti, mizuna)
Kirsikkatomaattia
Kurkkua
Paprikaa
Oliivia
Maissia

5 kommenttia:

 1. paistoitko koko tofun vai leikkasitko sitä ohuemmiksi palasiksi? kuvasta on hankala erottaaa.... :D

  VastaaPoista
 2. Tofu on siis leikattu kolmeen osaan vaakasuunnassa.

  VastaaPoista
 3. Topi Don Juanilta oli tullut hyvä huomio joka ei jostain syystä tullut tänne perille asti. Topi huomioi että salosen pimeässä pullossa on keltuaisjauhetta. Poistin sen näin ollen.

  VastaaPoista
 4. nää sun tekemät ruuat näyttää niin hyviltä ,että tulee ihan vesi kielelle!

  VastaaPoista