maanantai 13. joulukuuta 2010

Chili con soija perunasoselaatikko

Tässä on yksi mun lemppari ruoka joka on halpaa ja hyvää.  Tässä yhdistyy perunamuusin pehmeys ja chili con soijan tulinen mahtavuus.

Kuori perunat ja pilko ne neljään osaan. Keitä perunoita hiljalleen kasvisliemessä kunnes ne ovat todella pehmeitä.  Pilko sipuli ja kuullota se keijussa tai öljyssä. Lisää mausteet valkosipuli, dl vettä, paseerattu tomaatti, soijarouhe ja kasvisliemikuutio.  Huuhtele pavut lävikössä ja kaada ne joukkoon. Keitä kastiketta n. 5 min ja Tarkista suola.

Kaada perunoitten keitinliemi talteen. Vatkaa perunoita sähkövatkulilla lisäten samalla keiju, soijakerma ja kasvislientä niin että aineksista tulee löysä perunamuusi. Lisää suolaa oman makusi mukaan.

Voitele vuoka keijulla ja laita ensin pohjalle kerros perunasosetta, sen päälle kastike ja sitten loppu perunasose. Heitä päälle muutama pieni nokare keijua ja paista uunin keskitasolla 225 asteessan. 45min.




2 kiloa jauhoisia perunoita
1 iso sipuli
1 paprika
2 kasvisliemikuutiota
1 dl soijarouhetta
1 tölkki paseerattua tomaattia
1 tölkki kidneypapuja suolaliemessä
1 tölkki soijakermaa
3-6 valkosipulin kynttä
1 rkl basilikaa
1/2 tl jeeraa
chiliä oman maun mukaan
suolaa

Tarjoile vaikka tomaatin ja kurkun tai salaatin kera.  Ketsupin käyttökin on sallittua tämän ruuan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti