Olen jo pitkään halunnut käydä Meksikossa syömässä ja taannoin kävin niinkin lähellä kun San Diegossa mutta ei ollut aikaa käydä rajan toisella puolella. Kävin kuitenkin San Diegossa syömässä meksikolaisessa ravintolassa joka esiintyy The End skeittileffan alkupätkässä jossa tyypit heittelee toisiansa fajitatäytteillä ja tortillachipseillä. Ruoka siellä oli tosi hyvää! En kuitenkaan ole niin rikas että pääsisin Meksikoon joten päätin valmistaa meksikolaisen aterian kotona.
Guacamole
Kypsän avocadon tunnistaa sen ruskeasta väristä ja pehmeydestä. Tarkistin kypsyyden puristelemamalla niitä kaupassa. Halkaise avocadot, kaiverra sisältö lusikalla kuppiin ja muusaa se. Lisää limen mehu, suola ja pippuri. Kaada joukkoon myös soijajugurtti ja sekoita.
2 kypsää avocadoa
1/5 purkkia soijajugurttia
1/4 limen mehu
1/4 tl suolaa
ripaus pippuria
Soijajugurttikastike
Kaada loppu soijajugurtti tarjoiluastiaan, lisää suola, pippuri ja sekoita. ripottele päälle tuoretta pilkottua basilikaa.
4/5 purkkia soijajugurttia
ripaus suolaa
ripaus pippuria
10 lehteä basilikaa
Chili con soija
Pilko sipuli, valkosipuli ja kuullota ne öljyssä. Lisää pavut suolaliemineen,tomaattipyre, soijarouhe, vesi, balsamico ja soijakastike. Keitä hiljalleen 15min. Mausta chilillä ja jeeralla(eli juustokuminalla).
1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
1 tölkki kidneypapuja suolaliemessä
1 tölkki tomaattipyrettä
1,5 dl soijarouhetta
3dl vettä
1 rkl balsamicoa
3 rkl soijakastiketta
tl jeeraa (juustokuminaa)
Chilijauhetta tai kastiketta oman maun mukaan
Salaatti
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
2 tomaattia
Jääsalaattipussi
Ostin täytteeksi myös medium chunky salsaa, koska mielestäni se on aivan tarpeeksi vahvaa. Lämmitä tortillakuori, täytä, taita ja haukkaa.
Levylautasella pyörii tällä kertaa Signal Lost ja Unkind jotka ovat molemmat tosi kovvaa kammaa!! Näin kesällä Unkindin Hässäkkäpäivillä ja oli tosi hyvä keikka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti